+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Sıcak çaya Soğuk Su Katmak Zararlımı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Ziyaretçi

    Sıcak çaya Soğuk Su Katmak Zararlımı





  2. Ecrin
    Bayan Üye





    Cevap: Sularda mevcut hastalık yapan patojen bakterilerin, suyun renk, koku ve tadını bozan organizmaların imha edilerek, güvenle içilebilmesi için yapılan işleme suların dezenfeksiyonu denir. İşte içme sularının dezenfeksiyonu konusunda kullanılan fiziksel yöntemlerden birisidir kaynatma. Özellikle salgın hastalık riskinin olduğu yerlerde suların kaynatılarak dezenfekte edilmesi en güvenli yollardan biri olarak görülmektedir. Su, 100°C'de 10 dakika kaynatılırsa içindeki zararlı olabilecek bütün mikroorganizmaları yok etmiş oluruz. Aynı şekilde bu durum çay içinde geçerlidir.







+ Yorum Gönder

Hızlı Cevap Hızlı Cevap


:
çaya soğuk su katmak zararlımı,  sıcak çaya soğuk su katmak zararlı mı,  sıcak çaya soğuk su katılırmı,  caya soguk su katmak zararlımı,  sıcak çaya su katmak
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi