+ Yorum Gönder
Sağlık ve Şifalı Bitkiler Bölümünden Bademin Faydaları…. ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. Hakan
    Özel Üye


    Bademin Faydaları….





    Bademin Faydaları…. Forum Alev
    Bademin Faydaları….
    Tatlı badem tohumlarında az miktarda protein, demir ve kalsiyumla birlikte yüksek oranda yağ bulunur.
    Acı badem ağız yoluyla alındığında göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici etkisi olmakla birlikte yüksek dozda alındığında zehirlenme etkisi yaratır.
    Türkiye’de kabukları soyulup taze olarak ya da kavrularak yenilmesinin yanı sıra, pasta, şekerleme ve tatlılarda yaygın olarak kullanılır. Türkiye’de içi bademli nikâh şekerleri yaptırmak ve şık ambalajlar içerisinde davetlilere dağıtmak da, özellikle büyük kentlerde yaygın bir gelenektir.
    * Sinirleri güçlendirir.
    * Göğüs hastalıklarını,
    * Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
    * Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
    * Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir.
    * Badem yağı ise hazımsızlığa iyi gelir.
    * Yumuşatıcı, balgam söktürücü, sakinleştirici özellikleri olan badem de ev eczanemizin vazgeçilmezlerindendir
    * Burun Kuruluğunun Tedavisinde Badem Yağı Çocuklarınız veya siz bu rahatsızlıktan kurtulmak için günde iki /üç kere bir/iki damla badem yağını burunlarınıza damlatarak bu problemden kurtulabilirsiniz.
    * Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.
    * Sık sık dudaklarının çatlamasından rahatsız olanlar da gün içinde bir iki damla badem yağı kullanmalıdırlar.
    * %5 su, %9 protein, %54 yağ, %20 karbonhidrat ve %3 oranında külden oluşur. Ayrıca Ca, P, Fe, Na, K, Mg elementleri ve Thiamin, Ribofdavin, Niosin ve A vitamini bulunur. (Kaynak: Badem Yetiştiriciliği ve Sorunlar(Kaynak: Badem Yetiştiriciliği ve Sorunlar- Prof. Dr.M.Dokuzoğuz, Tübitak Yayınları)
    * Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini %50 azaltır.(Kaynak:The Almond Board of California Araştırma kuruluşu çalışmaları.)
    * Her gün 42 gr badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır.”(Başbakan R.Tayyip Erdoğan ‘ın Uluslararası Kabuklu Meyveler Konseyi Kongresi’nde yaptığı konuşmadan alınmıştır.)
    * Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.(Kaynak:Nejat Ebcioğlu’nun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından.)
    * Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir. .(Kaynak:Nejat Ebcioğlu’nun Sağlığımız İçin Yararlı Bitkiler adlı kitabından.)
    * Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. Böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları yok eder. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. (Kaynak: ABD Gıda ve İlaç Dairesi.)
    *Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.
    *İçinde bulunan Omega 3 kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.
    *Bademde bulunan yağlar kötü kolesterolü azaltır.
    Şebin - Cevizinin Faydaları….

    İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.
    Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.
    Magnezyum içerdiği için kasları rahatlatıcı
    Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen “demir”açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir.
    Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir
    Damar sertliğini önler.
    Enerji sağlar.
    Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır
    Verem mikrobuna karşı korur.
    Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar.
    Hazmı zor olduğundan karaciğeri rahatsız olanlar ceviz yememelidir.
    Mayıs ve haziran ayında çiçek açan ceviz ağacı bünyesinde yağ, tuz, albümin, karbonhidratlar, gümüş iyonu, sodyum, potasyum, B1, B2, B3, B6 ve E vitamini barındırır.
    Yaklaşık 20 değişik türü olan ceviz ağacının, meyvesi kuruyemiş olarak tüketilen türü “adi ceviz ” olarak bilinir ve Türkiye’nin hemen hemen her yöresinde yetişir.
    Sert kabuğun içinde yer alan ceviz içi, yüzeyi çok kırışık bir beyin görünüşündedir.
    Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına besin olarak da verilir.
    Basur için faydalı olduğu rivayet edilmekte ve bunun için balla karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir.
    Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır.
    Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir.









  2. Mrtclk
    Özel Üye





    Badem çok pahalı bir yemiş olmasına rağmen herkesin mutlaka aldığı ve yediği bir besindir.İnsanlar faydalarını düşünerek ve yedikleri zaman hoşlarına gittiği için tüketmektedir.Çok fazla besinsel değerler içermektedir.Özellikle beyin için faydalıdır.









+ Yorum Gönder

Hızlı Cevap Hızlı Cevap


:
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi